Saturday, March 27, 2021

Запек

 Констипация

Много от вас споделят ,че по време на РЕЖИМЪТ ,най-често в началото имат един неприятен проблем - запек !
Възможните причини за това са :
1. При много хора това може да се дължи на рязкото променяне на хранителните навици.Чревната микрофлора се нарушава и запека е просто резултат от това.С времето и адаптацията към новия начин на хранене този проблем отминава.
2. Запекът от своя страна е най-добрият знак за това,че минерално/електролитния ви баланс в тялото е нарушен ! Колкото по-дехидратирано е вашето тяло-толкова повече това влияе на това дали ще имате запек или не.Дехидратирано тяло + нарушен минерално/електролитен баланс = запек.
Пийте достатъчно вода за вашите килограми,като приема на вода трябва да е съобразен и със здравословния ви статус . Пийте билков чай .Направете си напитка с хималайска сол ,която съдържа в себе си ценни минерали, тя може да подпомогне електролитния ви баланс, стига разбира се да не се прекалява с количеството!Костните бульони също са електролитна напитка.
3. Често срещано в режима е еднообразното и ежедневно хранене с по-сухи храни,бедни на естествени мазнини и липса на по-течни ястия в ежедневните ви менюта.
Хранете се с храни богати на естествени мазнини.Възползвайте се и от по-течните ястия - (супи) в ежедневието си ,те са много полезни за всички .
4. Малък прием на така важните за всички нас фибри.
Консумирайте зеленчуци богати на фибри ,потърсете и добавката хуск - тя се състои само от фибри и е полезна.
Ако имате запек потърсете хранителната добавка - Алое на кристали.В традиционната медицина горчивите кристали се използват при запек и нарушeна обмяна на вещeствата. Ефектът след приeм е сравнително бърз,само някoлко часа.
Не използвайте алое ако имате алергия към този продукт.
Много видове билков чай имат слабителен ефект.но внимавайте с приема на подобен вид чай.
Консумацията на авокадо ще ви помогне при запек Авокадото е богато на естествени мазнини ,както и на много фибри . Използвайте го ,ако нямате алергия към плода разбира се !
Не забравяйте движението,да бъдете по-активни в ежедневието си е важно .
Никога не оставяйте дълго време в състояние на констипация. Това е много вредно и опасно.
Публикацията е информационна,съдържанието не предоставя медицински решения и не замества лечение, препоръчано от лекар. Приемът на добавки,също и слабителни чайове трябва да е консултиран с вашия лекар. Всеки един от вас,ако има притеснения относно констипация или има хронични заболявания свързани с такава е редно да се консултира с квалифициран здравен специалист.
Бъдете отговорни към здравето си !

No comments: