Saturday, March 27, 2021

 Този чийзкейк е за режим задържане, защото е с подсладител, но можете спокойно да го пропуснете и да е за режим сваляне на кг.

Нужни са ни следните съставки:
За блата
Орехи, ситно нарязани около 150 гр
Бадеми, ситно нарязани около 150 гр
Масло - разтопено около 50-60 гр
Стевиола около 10 капки
За първия крем
Маскарпоне 1 кутия от 250гр
Крема сирене 1 пакетче 125 гр
Заквасена сметана 1 кофичка 350 гр
Животинска сметана около 200 мл
Желатин 2 пакетчета от 10 гр
Стевиола на око и вкус, около 20 капки при мен
Тук отварям скоба - можете да намалите количествата, защото така чийзкейка става доста висок, можете и да направите крема само от крема сирене и заквасена сметана
За втория крем
Замразени горски плодове микс около 350 гр
Ванилия течна няколко капки
Желатин 2 пакетчета
Стевиола на вкус, горските плодове са доста кисели, така че може и малко повече 20-30 капки
Ако ще го правите за режим сваляне, сменете горските плодове с ягоди за повече сладост
Започваме с приготвянето:
В ринг с падащо дъно слагаме хартия за печене. Смесваме всички съставки за блата, след което разстиламе в ринга, като натискаме хубаво с пръсти, за да се изравни добре блата. Слагаме в хладилник да стегне. През това време започваме първия крем. Смесваме всички съставки без желатина и разбиваме с миксер. Желатинът изсипваме в 50 мл студена вода, за да набъбне. Когато набъбне го слагаме на водна баня, докато се втечни и го добавяме към вече смесените съставки. Разбиваме отново с миксера за няколко секунди и изливаме готовия крем върху стегналия блат. Поставяме отново в хладилник за минимум час, може и два. След първия час започваме приготвянето на последния крем. На котлона слагаме тиган, изсипваме вътре горските плодове, съвсем малко вода и стевиолата. Бъркаме докато се загрее добре, но да не завира. Бъркаме внимателно, за да не станат плодовете на каша. Разтваряме двата желатина в 50 мл студена вода и след като набъбнат ги добавяме при плодовете. Изчакваме добре да се разтвори желатина и махаме от котлона. Добавяте ванилията след като се охлади леко. Тук е много важно, да изчакате да се охлади добре сместа. Ще видите и моята грешка, понеже бързах и не пробвах сместа, оказа се че не се е охладила добре и двата крема се смесиха леко. Вече охладена, изсипвате върху крема и отново поставяте в хладилник, вече за повече часове, най-добре да престои вечерта
Приятен апетит



 

Блат от ядки. Орехи и бадеми, общо количество около 200 гр., 100 гр. меко масло и 1 с. л. кокосови стърготини. За крема смесих кофичка заквасена сметана, 200 гр. сладкарска извара, 2 с. л. какао, няколко капки ванилия и 1 п. желатин. С украсата импровизирах. И двете смеси сложих по 1 к. л. стевия.



No comments: