Нисковъглехидратни кокоски за задържане
За 13бр. едрички кокоски :
- 3 яйца
- 100гр. пълномаслени кокосови стърготини
- 2 с.л. кокосово брашно
- 1 с.л. краве масло (може и кокосово масло)
- 9 капки течна стевиола
Яйцата се разбиват с омекналото масло и се добавят капките стевиола.
Към сместа се добавят кокосовите стърготини и се объркват хубаво. По- бавно абсорбират сместа, затова не се бърза с количеството. Прибавят се бавно и после се слага и кокосовото брашно- пак малко по малко.
В зависимост от размера на яйцата може да трябва и по- малко кокосово брашно и стърготини.
Сместа не трябва да е гъста/суха, нито течна.
С ръце се овалват топки (без да се притискат) и се слагат на хартия за печене.
Пекат се 7-8 мин. на 160°, после 3-4 мин. на 200° и после пак се връщат на 160° до лекото им зачервяване. Така отвътре остават сочни, а отвън имат коричка.
Ако се сложат повече кокосови стърготини може да се пропусне и брашното.
Следи се да не загорят отдолу.
С 9 капки стевиола са приятно и ненатрапчиво сладки, а и кокосовите стърготини и брашното придават сладост.
No comments:
Post a Comment