Saturday, March 27, 2021

Кето рецепти Links 


Режим задържане 

РЕЖИМ ЗАДЪРЖАНЕ
• Когато достигнете желаното тегло може да преминете на доста по-либерален вариант на хранителния режим на Атанас Узунов.
Режим, който е много индивидуален - за някои от вас ще се стори лесен, за други труден, но ако искате да продължите здравословния си начин на хранене и да задържите килограмите си, то следващите редове са за вас.
• Правилата за избор на храни и тяхното качество са същите. Храненията си остават отново две за деня, както при режим сваляне - обяд и вечеря, закуската си остава кафе/чай, чисти или бронирани.
📌📌📌 ВНИМАНИЕ!
• Тези, които приемат лекарства сутрин и поради това се налага да закусват, може да го правят. Хора, които не приемат лекарства сутрин, но усетят понякога нуждата от такава, може да закусят - режимно и здравословно.
• Позволената храна е същата, както при режим сваляне, със следните допълнения:
1.Кореноплодни - кромид лук, стар чесън, моркови, репи, репички, червено цвекло, гулия, целина, пащърнак, картофи - (рядко), както и много други кореноплодни.
• Съвет - използвайте кореноплодните най-често в супи и като добавка към салати.
2.Плодове - Като цяло се насочете към плодовете с нисък и умерен гликемичен индекс - cливи, кpyши, чepeши, боровинки, къпини, малини, ягоди, ябълки. Цитpycoвитe плoдoвe ĸaтo лимoни, зeлeни лимoни, грейпфрут, киви, cъщo ca c ниcъĸ гликемичен индекс. Плодовете с умерен гликемичен индекс в менюто ви може да са - манго, грозде, портокал, праскова, кайсии, пъпеш и др.
• Съвет - Не прекалявайте с плодовете, нека приетите въглехидрати са повече от зеленчуци, отколкото от плодове. Прекалената консумация на плодова захар може да доведе до покачване на килограми!
3.В менюто ви може да присъстват - леща, нахут, зрял боб, елда, киноа, ориз, семена и др. Много видове брашно - ядково, лимец, спелта, кокосово, от семена. Също така и подсладители, търсете и използвайте доказано здравословни такива.
• Съвет - не прекалявайте и не ги консумирайте всеки ден.
4. Почти неизбежно и напълно нормално е да ви се случи да хапнете пица, дюнер, торта, един сладолед или парче баница, да изпиете газирана напитка или да изядете една вафла. Напълно нормално е да се случи един или два пъти в месеца.
• Съвет - Не изпадайте в паника и не се обвинявайте, това е напълно нормално, просто на следващия ден направете едно 24 часово гладуване (фаст) - ако можете да правите фастове, разбира се, и продължете здравословния си начин на хранене.
🔖🔖🔖 ВЪГЛЕХИДРАТИТЕ
• Неизбежно е въглехидратите в ежедневните ви хранения да не се покачат. Причината са допълненителните храни, които ще консумирате. Това е и идеята на режим задържане. Трябва да се научите да се храните нисковъглехидратно с всички здравословни групи храни.
• Максималният прием на въглехидрати за деня е 100 гр.Това не означава, че ежедневно трябва да достигате тази стойност. Въглехидратният прием може да варира 20-50-100 гр.
📌📌📌 ВНИМАНИЕ
• В режим задържане не се цели състояние на кетоза. Трябва да намерите вашата златна среда т.е. да задържате килограми, без да стоите в кетоза или да влизате и излизате от такава.
Кетоза се цели само и единствено в режим сваляне на килограми.
• ОБОБЩЕНИЕ
• Режим задържане е на принципа "проба-грешка". Това е така, защото при някои хора различните продукти и грамажа въглехидрати ще влияят различно и вие сами трябва да намерите "златната среда" за себе си.
• Най-важното е да се контролирате, от вас зависи да сте здрави и с нормално тегло! Никога не се връщайте към онези навици, които ви разболяха и докараха до тук!
• Научете се да контролирате теглото си, но не се вманиачавайте, не мислете ежедневно за това! Ако случайно започнете да качвате килограми, преминете на стриктния вариант на режима, знаете пътя. Мислете за покачване на килограми от 5 кг. и нагоре (не забравяйте много от вас могат да имат моменти в живота, в които да задържат вода - това не е покачване).
• Хора, които имат малко килограми за сваляне може да пробват направо със задържащия режим. С този режим, с течение на времето, вероятността да свалите малкото килограми, които имате за сваляне, е напълно възможна. Причината е промяната на хранителните ви навици и същевременно нисковъглехидратния прием, дори и в задържащия вариант на режима.
Без да сте прочели основния режим, режим задържане ще е неразбираем за вас !
Бъдете Здрави!
Успех!
Атанас Узунов — with
Атанас Узунов
and
8 others
.

No comments: