Saturday, March 27, 2021



Режим или диета

Това не е диета!!!
Започваме режима и с голямо учудване виждаме ефект във възможно най-кратък срок(йей щастие)
Постигаме целта и решаваме да си позволим волности до безкрай и хоп връщаме килограми,болежките се обаждат отново(разочарование)
Познато ли ви е???
Мили приятели разликата между режим и диета е в това ,че режима се приема като начин на живот,не е нещо временно докато се харесаме в огледалото.
Няма как да вярваме ,че след като постигнем своята цел и се върнем към старите навици ще си останем слаби и финни(грешно мислене).Та нали старите навици са ни докарали до там,че да търсим вариант,за да се чувстваме добре в кожата си!!!
Мисленето,че можем да ползваме този режим като диета също е много грешно,-нали вече знаем как става дай да се отпуснем,да,ама НЕ.
При рестарт нещата са различни,вашият организъм е вече кетоадаптиран и това с намаляването на въглехидратите вече му е познато,няма да го накарате да сваля пак толкова бързо.Важно е да знаете,че връщайки се към старите навици нещата се случват по обратен ред,първо започва натрупването на висцерални мазнини(около вътрешните органи),натрупване в коремната област и ханша,там където ни е отнело най-много време да ги премахнем.В този случай връщайки се към режима започваме да чистим отново именно тях следователно трябва да следим за сантиметри,а не за килограми.Килограмите след доста време може да мръднат,но най-добре е да не си причиняваме това.
Другият проблем при промяната в режима на хранене е и факта,че в здравословният режим на хранене ние ползваме полезните храни и мазнини за енергия,при старите навици - вредни храни и предимно въглехидрати които организма отново ползва за енергия.
Тук идва проблема променяте цялостно метаболитните състояния на организма:
мазнини - енергия
въглехидрати - енергия

ШОК за организма е постоянната промяна на метаболитните състояние,този шок може да ви докара и още здравословни проблеми,помислихте ли за това когато посегнахте отново към пицата???☝️
В тази група режима е един за всички и е важно да го приемем като нашият здравословен начин на живот!!!
След това продължаваме към режим задържане: https://www.facebook.com/.../permalink/2769871813241762/
Какво означава понятието Рестарт на режима: https://www.facebook.com/.../permalink/2653673524861592/
Нека мислим първо за здравето си и след това за килограмие,а за вредните храни - никога вече !!!

No comments: