Картофена салата с корнишони и червени чушки/испанска кухня/
Стига за 6-8 порции Продукти:
1,4 кг картофи
300 г червен лук
100 г консервирани корнишони
120 г зелени маслини без костилка
200г нарязана червена чушка
Дресинг
80 мл зехтин
60 мл лимонов сок
2 с л червен винен оцет
2 с л пресен джоджен
2 с л пресен риган
2 скилидки пресован чесън
Приготвяне: • Картофите се обелват и се измиват и се нарязват на четвъртинки • Нарязаните картофи се сваряват, и се изцеждат. • Прибавя се нарязаният на филийки лук, корнишоните, маслините и нарязаната чушка. • Салатата се залива с дресинга. • Сервира се веднага.
No comments:
Post a Comment