Monday, September 8, 2008

Картофена салата с корнишони и червени чушки/испанска кухня/

Стига за 6-8 порции
Продукти:
  • 1,4 кг картофи
  • 300 г червен лук
  • 100 г консервирани корнишони
  • 120 г зелени маслини без костилка
  • 200г нарязана червена чушка

Дресинг

  • 80 мл зехтин
  • 60 мл лимонов сок
  • 2 с л червен винен оцет
  • 2 с л пресен джоджен
  • 2 с л пресен риган
  • 2 скилидки пресован чесън

Приготвяне:
• Картофите се обелват и се измиват и се нарязват на четвъртинки
• Нарязаните картофи се сваряват, и се изцеждат.
• Прибавя се нарязаният на филийки лук, корнишоните, маслините и нарязаната чушка.
• Салатата се залива с дресинга.
• Сервира се веднага.

No comments: