Monday, September 8, 2008

Салата с фета, джоджен и копър /гръцка кухня/

Продукти:

  • 200 г сирене Фета
  • 2 с л зехтин
  • сок от 1/2 лимон
  • 1 краставица
  • 1 малка глава червен лук
  • 2 с л ситно нарязан джоджен
  • 2 с л ситно нарязан копър
  • 2 с л ситно нарязан магданоз
  • смлян черен пипер
• Краставицата се измива, разрязва се на две и се издълбават семената.
• Фетата се натрошава в купа и се добавя зехтин и лимонов сок.
• С помощта на вилица се намачка и се подправя с черен пипер.
• Добавя се нарязаната на кубчета краставицата и нарязаният на полумесеци лук.
•Накрая се поръсва с нарязаните на ситно зелени подправки и се разбърква добре.

No comments: