Продукти:
4 големи домати
300 г моцарела
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
1/2 ч л сол
2 с л зехтин
щипка бял пипер
1 с л мащерка или риган
зехтин
Приготвяне:
• Огнеупорна тава се намаслява със зехтин.
• Фурната се загрява до 220 С.
• Доматите се измиват и се подсушават.
• Заедно с моцарелата се нарязват на филийки с дебелина 1 см.
• Нареждат се в тава, като се редуват домат, моцарела, домат и т.н.
• Лукът се почиства и се нарязва на ситно.
• Чесънът се обелва и се намачква със солта.
• Зехтин, чесън, кромид лук и бял пипер се смесват.
• С така приготвената смес се поливат доматите и моцарелата.
• Пече се на средно ниво на фурната на 180 С 20 минути.
• Мащерката или риганът се измиват и се подсушават.
• Поръсва се ястието и се запича още 5 минути.
Thursday, September 11, 2008
Печени домати с моцарела/итал.кухня/
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment