Гаспачо/испанска кухня/
|
Приготвяне: • Краставицата се обелва. • Червената чушка се измива и се отстранява семето. • Лукът се обелва. • Всички зеленчуци се нарязват на парчета и се пасират със зехтина и чесъна. • Поднася се студено, като по желание се украсява със ситно нарязани чушки, краставици и магданоз. |
Гаспачо-2 вид/испанска кухня/
|
Приготвяне: • Доматите се нарязват на кубчета с размер 1 см. • Чушките се изчистват от семето и се нарязват като доматите 1 см. • Едната краставица се обелва и се нарязва на кубчета 1х1 см. • Втората краставица също се нарязва на кубчета, но не се обелва. • Лукът се нарязва на ситно. • Чесънът се пресова. • В купа се поставят нарязаните домати, чушки, краставици, лук, чесън, оцет и се оставя за 10 минути, за да могат зеленчуците да пуснат сок. • Залива се с доматения сок, Табаско и леда. • Посолява се и се подправя на вкус. • Поставя се в хладилник за една нощ. • Супата трябва да постои минимум 4 часа и максимум 2 дена. • В момента на сервирането се полива със зехтин. |
Thursday, September 11, 2008
Гаспачо/испанска кухня/
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment