Продукти:
2 - 3 бр патладжани
450 мл кисело мляко
2 склидки чесън
зехтин
сол
копър
Приготвяне:
• Избираме подходящи патладжани с малко семки, почистваме ги добре, нарязваме на кръгчета и, осолени, ги оставяме да престоят 25-30 минути.
• Изхвърляме черната течност, изплакваме и подсушаваме патладжаните и ги изпържваме в нагорещен зехтин до почервеняване.
• Поставяме киселото мляко в дълбок съд, прибавяме счукания чесън, ситно нарязания копър и малко зехтин и ги разбъркваме добре.
• По вкус може да се добави лимонов сок. Така приготвената заливка прибавяме към готовите патладжани и ги поднасяме топли или изстудени.
No comments:
Post a Comment