Продукти:
5 (1,5 кг) картофа
1 (350 г) праз лук
3 ч л ситно нарязана мащерка
или 2 ч л суха мащерка
60 мл вода
60 мл сухо бяло вино
1 с л зехтин
1 скилидка пресован чесън
Приготвяне:
• Половината от картофите се нареждат в дълбока 3,5 литрова намаслена огнеупорна форма.
• Отгоре се нарежда праз лук и половината от мащерката.
• Покриват се с останалите картофи и мащерка.
• Виното, зехтинът и пресованият чесън се смесват и се разбъркват добре.Добавят се 60 мл. топла вода.
• С така приготвената смес се заливат картофите.
• Формата се покрива с алуминиево фолио или капак.
• Пече се в предварително загрята фурна на 180-190 С около 45 минути.
• След 45 минута се маха капакът или фолиото и се запича още 45 минути, докато не се зачервят картофите.
Thursday, September 11, 2008
Печени картофи с праз лук/испанска кухня/
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment