Monday, September 8, 2008

Пиле по селски

Пиле по селски


  • 2 пилешки бутчета
  • 4 чушки
  • 1 глава лук
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1/2 ч.ч. доматен сок
  • олио, сол, риган, черен пипер

Приготовление:

Сваряват се пилешките бутчета. Обезкостяват се и се накъсват на парченца.
Задушава се в зехтин лукът,чесъна и чушките, нарязани на ивички.
Прибавя се месцето и се добавя доматения сок,черен пипер, риган и сол на вкус. Задушава се още десетина минути.
Могат да се използват и пилешки гърди, но те не се варят, а направо се задушават.

 

Яхния от пиле по селски


  • 1 бр. (1,2 кг) пиле
  • 6 с.л. (60 мл) растително масло
  • 3-4 глави (200 г) кромид лук
  • 1 бр. (50 г) зелени чушки
  • 3-4 бр. (200 г) домати
  • 1/2 връзка магданоз
  • 1 с.л. (10 г) червен пипер
  • сол

Приготовление:

Пилето се почиства и измива, нарязва се на парчета и се изпържва в мазнината заедно с нарязания на филийки кромид лук. След това се слага червеният пипер и се налива вода. Като заври месото, се прибавят ситно нарязаната чушка и обелените и нарязани на четвъртинки домати. Ястието се посолява и се оставя да ври на тих огън. Преди свалянето му от огъня се поръсва със ситно нарязания магданоз.

 

Печено пиле по селски

  • 1 пиле
  • 3 моркова
  • 1/2 глава стар лук
  • няколо зърна чер пипер
  • сол на вкус
  • 1 ч. чаша бяло вино
  • половин пакетче краве масло
  • малко олио за намазване на тавичката

Приготовление:

Пилето се измива и се привежда в подходящ за готвене вид. Разделя се на две равни половини, посолява се и се дърпа настрани. В това време морковите и лукът се изчистват и се нарязват на много ситно. Тавичката, в която ще печем, се намазва с олио, двете половини на пилето се поставят в нея с вътрешната част надолу, а върху него се поставят парченца краве масло. Слагат се морковите, лукът и черният пипер, добавя се и чашата вино, а който има желание може да сложи и соев сос на вкус. Не е задължително, но може и с него, а може и без – който както обича. Пилето се слага в сгорещената фурна и се пече около час и половина, като от време навреме се обръща, докато стане равномерно кафяво.

http://razdeleninovkusni.blogspot.com/ Tags:
 

No comments:

Post a Comment