Пиле по селски
Приготовление: Сваряват се пилешките бутчета. Обезкостяват се и се накъсват на парченца. | |
Яхния от пиле по селски
Приготовление: Пилето се почиства и измива, нарязва се на парчета и се изпържва в мазнината заедно с нарязания на филийки кромид лук. След това се слага червеният пипер и се налива вода. Като заври месото, се прибавят ситно нарязаната чушка и обелените и нарязани на четвъртинки домати. Ястието се посолява и се оставя да ври на тих огън. Преди свалянето му от огъня се поръсва със ситно нарязания магданоз.
Печено пиле по селски
Приготовление: Пилето се измива и се привежда в подходящ за готвене вид. Разделя се на две равни половини, посолява се и се дърпа настрани. В това време морковите и лукът се изчистват и се нарязват на много ситно. Тавичката, в която ще печем, се намазва с олио, двете половини на пилето се поставят в нея с вътрешната част надолу, а върху него се поставят парченца краве масло. Слагат се морковите, лукът и черният пипер, добавя се и чашата вино, а който има желание може да сложи и соев сос на вкус. Не е задължително, но може и с него, а може и без – който както обича. Пилето се слага в сгорещената фурна и се пече около час и половина, като от време навреме се обръща, докато стане равномерно кафяво. |
slushy paper plane
2 weeks ago
No comments:
Post a Comment