|
Приготвяне: •Морковите се обелват и се нарязват на кръгчета с дебелина 1 см. •Поставят се в тенджера и се заливат с вода, колкото да ги покрие. •Кипва се и се вари 10 минути. •Внимава се да не се разварят. Морковите трябва да останат хрупкави. •Морковите се изцеждат с помощта на гевгир и се охлаждат. •Печената чушка се размачква на пюре с вилица и се смесва с пресования чесън. •Отделно се смесва сокът от двата лимона, солта, зехтин (2 сл), кимион, ситно нарязан кориандър (или сух), лютата паста и щипката захар до еднородна смес. Посолява се на вкус. •Чушката се смесва със заливката. •Морковите се заливат с приготвената смес и много внимателно се объркват. •Купата се поставя с хладилника най-добре за една нощ. |
cucumber crunch salad with tofu
18 hours ago
No comments:
Post a Comment