Wednesday, September 10, 2008

Супа от леща по манастирски

Продукти:

  • 200 г леща
  • 50 мл олио
  • 50 г кромид лук
  • 50 г моркови
  • 40 г целина
  • 150 г домати
  • 2 скилидки чесън
  • 1 с л чубрица
  • 2 с л оцет
  • 1 с л магданоз
  • сол

Приготвяне:

• Лещата се измива и се поставя в тежджерата.
• Прибавя се лукът, който е нарязан на дребно, морковите и целината, нарязани на кубчета.
• Добавят се олиото, нарязаният на филийки чесън и чубрицата.
• Всичко се залива със студена вода и се поставя на умерен огън да ври.
• 10 минути преди окончателното сваряване на лещата се прибавят и червените домати, нарязани на дребно.
• Готовата супа се подправя със сол и оцет.
• Поднася се с дребно нарязан магданоз.

No comments: