200 гр пилешко месо
половин глава целина
2 моркова
1 червена чушка
100 гр. бамя или зелен фасул
1 стрък праз лук
1 глава лук
2 скилидки чесън
2 домата/или 1 чаша стерилизирани домати/
2 с.л олио
розмарин
сушени зеленучци
чубрица
червен пипер
сол
магданоз за поръсване
В голяма тенджера се слага водата/около 2 литра/плюс подправките /без магданоза/и олиото.След като заври,се добавят нарязаните на ситно целина,моркови,лук,чесън,праз,чушки и бамя/или зелен фасул/.Вари се до омекване на зеленчуците,след което се прибавя пилешкото месо,нарязано на малки кубчета.2-3 мин. след това се слагат и наситнените домати и се досолява,ако има нужда.Ври още 5-6 минути и се сваля от огъня.Поръсва се със ситно нарязан магданоз и се поднася топла.
Deviled Egg Toast
2 days ago
No comments:
Post a Comment