Wednesday, September 10, 2008

Печени домати с моцарела /итал.кухня/

Продукти:

  • 4 големи домати
  • 300 г моцарела
  • 1 глава кромид лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1/2 ч л сол
  • 2 с л зехтин
  • щипка бял пипер
  • 1 с л мащерка или риган
  • зехтин

Приготвяне:

• Огнеупорна тава се намаслява със зехтин.
• Фурната се загрява до 220 С.
• Доматите се измиват и се подсушават.
• Заедно с моцарелата се нарязват на филийки с дебелина 1 см.
• Нареждат се в тава, като се редуват домат, моцарела, домат и т.н.
• Лукът се почиства и се нарязва на ситно.
• Чесънът се обелва и се намачква със солта.
• Зехтин, чесън, кромид лук и бял пипер се смесват.
• С така приготвената смес се поливат доматите и моцарелата.
• Пече се на средно ниво на фурната на 180 С 20 минути.
• Мащерката или риганът се измиват и се подсушават.
• Поръсва се ястието и се запича още 5 минути

No comments: