Monday, September 8, 2008

Ориенталска салата /арабска кухня/

Продукти:

  • 1 краставица
  • 1 червена чушка
  • 1 зелена чушка
  • 1 връзка зелен лук
  • 1 шепа варен нахут
  • 4 с л препечено сусамово семе
ЗАЛИВКА
  • 6 с л олио
  • 3 с л бял винен оцет
  • 3 с л соев сос
  • 2 склидки счукани чесън
Приготвяне:

• За да направите заливката : сложете олиото, оцета, соевия сос и чесъна в буркан от мармалад (детско пюре).
• Разтърсете силно, за да се обърка, и оставете настрана.
• Срежете краставицата надлъжно на две и издълбайте семената.
• Нарежете я на парчета, дебели по 1 см. Сложете в салатена купа.
• Махнете семената и сърцевината от червената и зелената чушка.
• Нарежете ги на парчета 1х5 см.
• Добавете към краставицата.
• Нарежете на тънко пресния лук и го сложете заедно със соевите кълнове. или варения нахут
• Излейте заливката върху салатата и я объркайте леко.
• Оставете в хладилника най-малко 1 час или най-много 6 часа.
• Прибавете препеченето сусамово семе точно преди поднасяне и отново объркайте

No comments:

Post a Comment