- 500 г моркови
- 1 с л сол
- 3 с л олио
- 1 глава кромид лук
- 2 с л оцет
- 2 с л Подправка за моркови по корейски / Подправка за моркови по корейски" състав: черен и червен лют пипер, кориандър, червен сладък пипер, чесън, сол, захар, глутаминат/
• Морковите, желателно е да са едри и сочни се измиват, белят се.
• С помощта на белачка или нож се нарязват на тънки филии по дължина.
• Филиите се нарязват на дълги пръчици. Също така ако разполагате с ренде "BORNER " можете да я настържете с приставка за помфрит.
• Нарязаните моркови се поставят в дълбока купа и се поръсват със сол, като се омесват добре, за да се разпредели равномерно солта.
• Оставя се за 10 -15 минути, за да пуснат морковите сока си.
• През това време се подготвят останалите продукти.
• Лукът се почиства и се нарязва на филийки.
• В тигана се загрява олиото и лукът се пържи 3 минути.
• Отстранява се с решечеста лъжица - повече няма да Ви трябва.
• Морковите се отцеждат, поставят се в нова чиста купа.
• Добавят се оцетът, подправката "Моркови по корейски".
• Омесва се добре и се нарежда като хълмче.
• Отгоре се залива с горещото масло от тигана.
• Още малко да се омеси и се оставя мин 4-5 часа в прохладно място.
No comments:
Post a Comment