skip to main |
skip to sidebar
Фритата с броколи и домати
Нужни съставки:
- 10 яйца
- 1 връзка пресни броколи
- 2 домата
- 2 супени лъжици масло Гхи
- 200 г сирене
- 1 връзка пресен лук
- Подправки – по вкус
Изпълнение на рецептата:
- Разтопете маслото в тиган и добавете към него ситно нарязания лук, разбърквайте, докато се задуши.
- Разделете броколите на розички, нарежете ги и ги добавете към лука.
- Нарежете доматите на неголеми парченца и добавете към лука и броколите. Разбърквайте постоянно докато не усетите, че зеленчуците са готови.
- Разбийте яйцата в дълбока купа, овкусете ги със сол и подправки.
- Преместете зеленчуците в малка тавичка и ги залейте с яйчената смес. Поръсете ги с натрошеното сирене и ги оставете да се запекат във фурната за 10-15 минути.
- Готовото ястие може да украсите със свежи листа и подправки.
- Всички знаем, че топлата храна и изключително полезна за стомаха. Супите, богати на витамини, са идеална храна за лек обяд, в средата на работния ден. Изборът на тежък и обилен обяд пречи на бързото храносмилане, а това от своя страна довежда до сънливост и не добра концентрация. Затова сме избрали да ви представим нашето предложение – крем супа от броколи с крутони.
Крем супа от броколи
Нужни съставки:
- 1 кг броколи
- 1.5 л зеленчуков бульон
- 1 връзка пресен лук
- 2 с. л. чесън на прах
Изпълнение на рецептата:
- Нарежете лука и чесъна на неголеми парченца и ги запържете до златист цвят.
- Нарежете броколите на малки парченца, добавете към лука и задушете докато омекнат.
- Задушените зеленчуци преместете в тенджера и залейте със зеленчуковия бульон/гореща вода. Прибавете сол и подправки на вкус. Оставете така, докато заври.
- След като супата е готова, с помощта на пасатор или блендер разбийте до еднородна смес. При желание може да добавите малко прясно мляко и да настържете сирене по избор.
- Следващото ястие е подходящо както за бърза вечеря в делничен ден, така и за романтичен повод. То е сравнително по-калорично от предходните две, но за сметка на това е изпълнено с екзотика и вкус.
No comments:
Post a Comment