ХЛЯБ ОТ ТРИ ВИДА ЯДКИ
Бразилски орех - 70 g
Орехи - 80 g
Лешници - 40 g
Бадемово брашно – 90 g
Сусам - 60 g
Ленено семе - 30 g
Тиквени семки - 35 g
Яйца - 3 броя.
Зехтин - 50 ml
Сол - 1 чаена лъжичка
Загрейте фурната до 160 градуса. Нарежете на едро всички ядки. Смесете сухите съставки в купа. Добавете яйцата и зехтина към тази смес и разбъркайте всичко внимателно.
Равномерно разпределете тестото във форма за печене на хляб. Поставете формата в предварително загрята до 160 градуса фурна и печете в продължение на 1 час.
Хлябът е много добър в прясно изпечен вид. След това може да се съхранява в хладилник в затворен пластмасов съд за няколко дни..Преди да сервирате, можете леко да загреете хляба във фурната, но и студен също е много добър.
За целия хляб: Протеини - 128 g (18% kcal) Мазнини - 264 g (78% kcal) Въглехидрати - 32 g (4% kcal)
За една филия (ако го срежете на 20 филии) - Протеини - 6.4 g (18% kcal) Мазнини - 13 g (78% kcal) Въглехидрати - 1.6 g (4% kcal)
Хлебче:
Питка тип палачинка с хуск, за четири броя в суров вид 15 см диаметър,
4 яйца
три мерителни или три пълни чаени лъжички хуск
100 гр кисело мляко
Половин чаена лъжичка сода за хляб
100 гр сирене настъргано
50 гр настърган кашкавал
всичко се разбърква 10 минути да набъбне сместа и се пече до готовност на Макс фурната.
Баница:
За голяма тава от фурната
пет яйца
5 супени лъжици хуск
четири супени лъжици пълни кисело мляко
една кафе на равна лъжица сода за хляб
пече се върху хартия до полуготовност на блата
за плънката:
150гр праз лук изпържен на Тих огън в масло
след като се махне от огъня се оставя да изстине
добавят се 2 яйца и
150 гр сирене
маже се върху блата, навива се на руло и по желание се мажат с жълтък. Допича се до готовност.
No comments:
Post a Comment