Плодове срещу зеленчуци!!!
Плодове срещу зеленчуци!!!
Онзи ден докато седях и преглеждах страничката на режима бях шокиран. Толкова много хора спореха относно плодовете и как без тях, откъде витамини... олеле майко без плодове ще свърши света ... ло0л какво говорите …така се зачетох в тези коментари та дори без малко да им повярвам!!!Вижте хора влезнали сте в тази група - това означава че искате помощ нали - даден Ви е режим доверете му се и не философствайте толкова много
Аз лично го спазвам от около година , а плодове и сладко не съм пипал от поне 2 и леле майко още съм жив и да ви кажа по-жив от това което съм сега никога не съм бил .... ама някак си не ми се говори за мен!!

Интересно как ние до вчера ядяхме каквото ни падне .. ама днес нали почваме режим и вече ще сме примерни на 101% и ще сме и професори и знаещи всичко.... Българиноооооо събуди се тук сме да ти помогнем и да ти дадем малко от опита си .... а в замяна нищо не искаме от теб.Просто да опиташ и да видиш каква е разликата , ако ти хареса и усетиш че това е твоя начин на хранене и живот ... добре дошъл при нас ... ако пък не жив и здрав бъди и го живей така както си знаеш.Тук в тази група нищо не е задължително,а препоръчително това също да се помни!Или ни се доверете или сте объркали мястото!
Да хапнеш една ябълка или просто малко аспержи, дали това е едно и също-еми за съжаление не е!Зеленчуците предлагат значително по-различна хранителна стойност от плодовете.Сега ще изброим просто някой от тях:
*Топ 5 на зеленчуците и плодовете съдържащи желязо:
-Зеленчуци/Плодове
1.Спанак приготвен -3.5мг/100гр-Ягоди-0.4мг/100гр.
2.суров спанак-3мг/100гр-Киви-0.2мг/100гр.
3.Едамаме-2.2мг/100гр-Грозде-0.2мг/100гр.
4.Аспержи-2.1мг/100гр-Боровинки-0.2мг/100гр.
5.Зелен грах-1.5мг/100гр-Праскови-0.2мг/100гр.
Извод:Около 30% от световното население е анемично, което често се дължи на ниския прием на желязо!!!
*Топ 5 на зеленчуците и плодовете съдържащи калций:
-Зеленчуци/Плодове
1.Спанак приготвен-135мг/100гр-Сушени кайсии-55мг/100гр.
2.суров спанак-100мг/100гр-Стафиди-50мг/100гр.
3.Къдраво зеле зготвено-70мг/100гр-Портокали-40мг/100гр.
4.Едамаме-60мг/100гр-Мандарини-35мг/100гр.
5.Зелен боб-40мг/100гр-Киви-30мг/100гр.
Извод:До ден днешен има спорове относно това дали млечните продукти ни дават повече калции от зеленчуците!!!
**Топ 5 на зеленчуците и плодовете съдържащи витамин "Ц":
-Зеленчуци/Плодове
1.Жълти чушки-180мг/100гр-Киви-90мг/100гр.
2.Червени чушки-125мг/100гр-Портокали-60мг/100гр
3.Зелени чушки-80мг/100гр-Ягоди-60мг/100гр.
4.Броколи-65мг/100гр-Пъпеж-35мг/100гр
5.Къдраво зеле-40мг/100гр-Манго35мг/100гр.
Извод:Дали витамин "Ц" идва от портокали и лимони а ? Да ама не Чушката е царя и точка по въпроса!
Топ 5 на зеленчуците и плодовете съдържащи витамин "А":
-Зеленчуци/Плодове
1.Сладки картофи-900единци/100гр-Сушени кайсии-180единици/100гр.
2.Моркови-820единици/100гр-Пъпеж-160единици/100гр.
3.Къдраво зеле-650единици/100гр-Грозде-80единици/100гр.
4.Тиква-580единици/100гр-Манго-80единици/100гр.
5.Спанак-550единици/100гр-Мандарини-60единици/100гр.
Извод:Витамин А е от решаващо значение за правилната функция на имунната система и зрението, особено при малките деца.
Мога да продължа до безкрай да сравнявам зеленчуците и плодовете ... но мисля че схванахте идеята , за тези които още не са ..... грррр плаче ми се ама :)))) продължаваме напред!!!
Дали искам да кажа,че плодовете са нещо лошо ?????Ло0л никога не бих казал такова нещо!!!!Но, когато става въпрос за хранителна стойност, зеленчуците просто мачкат плодовете!!!
Истината е проста : Не самите плодове като такива са лоши, а захарта в тях е нашия враг номер 1!!!Основните въглехидрати в плодовете идват от два източника: глюкоза и фруктоза. Количеството им варира, но обикновено фруктозата преобладава. Фруктозата създава измамно чувство за глад, което води до по-обилно хранене и съответно натрупване на килограми. Сладостта й е 1.4 пъти по-висока от тази на захарта.В по-големи количества може да увеличи риска от сърдечно-съдови заболявания.Има отношение към надебеляването, "подвежда" организма и създава фалшиво усещане за глад.Ускорява процесите на стареене – според изследване на израелски учени върху мишки.Високата консумация на фруктоза може да доведе до нарушен глюкозен толеранс и нарушена инсулинова резистентност. И двете метаболитни отклонения се свързват с появата на инсулинова болест.Към фруктозата може да се развие непоносимост - фруктозна нетолерантност.
Извод:Просто посочвам, че плодовете често са с по-ниска хранителна стойност от зеленчуците и идват с доста големи дози захар!!!
Толкова много лошо мога да пиша за захарта и толкожа позитивно за зеленчуците, но мисля че който схванал идеята схванал,който не жив и здрав да е ... на някой хора и господ да слезне на земята ,не може да им помогне ако те не си помогнат сами!
Последно: да искаш да почнеш режима и да кажеш няма да ям захар ,ама ще ям плодове е все едно да кажеш повече няма да пия ракия, ама от бирата няма да се откажа ))))) Лека вечер ви желая и знайте ние ВИ обичаме и не сме ваши врагове!
No comments:
Post a Comment