Monday, September 8, 2008

Ньоки в чесново-гъбен сос

  • 60 мл зехтин
  • 2 скилидки чесън
  • 100 г гъби
  • 180 мл течна сметана
  • 125 мл бульон
  • 625 г картофени ньоки
  • магданоз

. В тиган се захрява зехтинът.
. Добавя се ситно нарязан чесън и нарязани на филийки гъби.
. Запържват се, докато гъбите не омекнат.
. Прибавя се течната сметана и бульона.
. Довежда се до кипване и огънят се намалява.
. Вари се докато сместа леко не се сгъсти.
. В това време се сваряват ньоки според инструкциите на опаковката.
. Отцеждат се и се изсипват в чиния.
. Заливат се с готовия сос и се поръсват с магданоз.

No comments: