Monday, September 8, 2008

Китайска салата с месо

Продукти:

  • 600г говеждо филе
  • 1 стрък магданоз с корените
  • 1 глава лук
  • 2 моркова
  • 2-3 чушки
  • 1 люта чушка
  • 2 стръка пресен лук
  • 2 скилидки чесън
  • 2 супени лъжици сос “Чили”
  • по 2 супени лъжици оцет и соев сос
  • 4 супени лъжици олио
  • сол

Приготвяне:
Нарежете лука на едро. Залейте месото с 1 литър вода, прибавете лука и посолете. Варете на бавен огън 90 мин. Почистете чушките и морковите и ги нарежете на тънки ивички. Смачкайте чесъна, а магданоза накълцайте на ситно, заедно с корените. Нарежете месото на късчета и го смесете със зеленчуците. Към олиото прибавете оцета и сосовете, разбъркайте ги добре. С получената марината залейте салатата. Сложете я на студено за 1 час и след това сервирайте.

No comments: