Monday, September 8, 2008

Гювече по унгарски

  • 300 г телешки шол
  • 1 глава кромид лук
  • 2 червени чушки
  • 1 люта чушка ( по желание)
  • 1 с л доматено пюре
  • 150 мл вода
  • 1/2 ч л оцет
  • сол

• Телешкото месо се нарязва на кубчета 2 х 2 см.
• Запържва се в нагорещен тиган, докато не изчезне розовият цвят на месото.
• Месото се изсипва в гювече, отгоре се поставя лукът, нарязан на филийки.
• Добавят се чушките нарязани на едро.
• Доматеното пюре се размива с водата, прибавя се оцета.
• Пече се в предварително загрятва фурна на 200 с за около 40 минути, като отвреме на време се разбърква.

No comments: