Monday, September 8, 2008

Пиле по кашмирски

  • 1 пиле (около 750 г),
  • 1 чаена лъжичка лют червен пипер,
  • сол,
  • 1/2 чаена лъжичка джинджифил,
  • 100 г маргарин,
  • 2 глави лук,
  • 1 супена лъжица несмлян кориандър,
  • 1 чаена лъжичка смлян джинджифил.

Измийте добре пилето и натрийте отвътре със смес от 1 чаена лъжичка лют червен пипер, сол, 1/2 чаена лъжичка джинджифил.

Предварително набодете пилето с вилица. Сгорещете маргарина и запържете пилето от всички страни в него до златисто-кафяво. Добавете ситно нарязания лук, несмления кориандър, останалия джинджифил и долейте вода. Задушете пилето покрито. При нужда долейте гореща вода. Сложете пилето във фурната, за да се зачерви в продължение на 5 – 10 минути. Прекарайте соса през цедка, подправете на вкус със сол и лимонов сок.Поднесете соса отделно

No comments: