- 1 зелка (около 1 1/2 кг);
- 3 моркова;
- 1 зелена чушка;
Заливка:
- 8 с. л. майонеза;
- 2 с. л. кисело мляко;
- 2 с. л. лимонов сок;
- 1 щипка риган;
- 2–3 стръка копър;
- черен пипер и сол на вкус
1. Mорковите се настъргват, зелката и зелената чушка се нарязват на тънки ивички. Изсипват се в салатиера.
2. Майонезата и киселото мляко се разбъркват със ситно нарязания копър. Подправя се с лимонов сок, риган, черен пипер и сол.
3. Салатата се залива с приготвения дресинг и се оставя да отлежи 10–15 минути, за да поеме добре всички аромати
4. Порциите се оформят, като част от салатата се сипва в по-малка купа, купата се обръща в чиния, след което внимателно се изважда
5. Всяка порция се декорира с маслини и резени домат
No comments:
Post a Comment