Monday, September 8, 2008

Салата с краставици /турска кухня/

  • 400 г краставици
  • 150 г сирене фета
  • 2 глави червен лук
  • 2 с л копър
  • 10 листа (1 ч л сух) джоджен
  • 3 с л зехтин
  • 6 ч л лимонов сок
  • сол
  • смлян черен пипер

• Краставиците се обелват и се нарязват на половинки, след което на кубчета.
• Сиренето също се нарязва на кубчета или се намачква.
• Червеният лук се обелва и се нарязва на полумесеци или цели кръгове (по желание).
• Зехтинът, лимоновият сок, сол, череният пипер, захарта и подправките се разбиват в недълбока купа с вилица.
• Краставиците се заливат с този сос.
• Охлажда се минимум 30 минути в хладилника

No comments:

Post a Comment