- 1 ч л едро смлян черен пипер
- 2 с л ситно нарязан магданоз
- 4 котлети (свински или телешки с кост)
- 60 мл зехтин
- 2 (400 г) големи глави кромид лук
- 2 с л балсамов оцет
- 1 с л сушени домати в зехтин
- 2 скилидки пресован чесън
. По желание пържолите се почиства от гръбначната кост.
. Пържолите се начукват леко и се втриват едро смлян черен пипер и ситно нарязан магданоз.
. Покриват се и се оставят настрани докато се приготвя лукът.
. Лукът се нарязва на тънки филийки, след което се разделя на халки.
. Запържва се в загрят зехтин (1 с л) за 10 минути или до златист цвят.
. Прибавя се 1 с л балсамов оцет и се запържва за 5 минути или докато лукът не се карамелизира.
. Тиганът се сваля от огъня и се покрива.
. Останалият зехтин се смесва с 1 с л оцет и прибавят подсушени и ситно нарязани сушени домати и пресованият чесън.
. Котлетите се запържват на силен огън, а след това се доизпържват на слаб огън (или се запичат на скара).
. Сервиват се с лука и дресинга от сушените домати.
No comments:
Post a Comment